GROOT WATERSTOFPROJECT MET DUIZENDEN ZONNEPANELEN

Gasunie-dochters EnergyStock en New Energy willen bij Aardgasbuffer Zuidwending met zo’n vijfduizend zonnepanelen duurzame elektriciteit omzetten in waterstof. Hiervoor starten zij een pilotproject (HyStock) dat tot doel heeft om een power-to-gas installatie bouwen; de eerste in Nederland met een capaciteit van 1 Megawatt of meer.

Lees meer

Landelijke Girlsday bij Noorderpoort

Noorderpoort Laboratorium- & Procestechniek doet op donderdag 13 april mee aan de landelijke Girlsday. Tijdens de Girlsday openen de mbo-opleidingen Procestechniek van Noorderpoort en tal van andere bèta/technische en ICT-bedrijven, (onderzoeks-)organisaties en science centers hun deuren voor meisjes tussen de 10 en 15 jaar oud.

Lees meer

Nieuw strategisch plan Enexis Holding

De Raad van Bestuur van Enexis Holding heeft vandaag het nieuwe strategische plan aan haar aandeelhouders aangeboden. De in dit plan beschreven nieuwe strategische koers richt zich op excellent netbeheer en het versnellen van de energietransitie.

Lees meer

Coach Erik Braal verlengt contract voor drie jaar

Donar heeft Erik Braal vastgelegd voor de komende drie seizoenen. Donar staat voor basketbal op het hoogste niveau in Nederland en voor structurele deelname aan de Europese basketbalcompetities. Coach Erik Braal leidde Donar in het seizoen 2015-2016 naar het Landskampioenschap. Zijn werkwijze past uitstekend bij de visie en kernwaarden van de club.

Coach Erik Braal

Met het vastleggen van Erik Braal voor de komende drie jaar hoopt Donar de continuïteit te vergroten. Sinds het aanstellen van Braal in 2015 werd Donar Landskampioen, werd de Supercup gewonnen en werd voor het eerst in de historie van de club de tweede ronde van de FIBA Europe Cup gehaald. In het huidige seizoen staat Braal met zijn team in de finale van beker en staat het in de competitie 10 punten voor op de nummer twee.

Bestuurslid technische zaken Martin de Vries: ‘’Erik Braal heeft in de afgelopen anderhalf seizoen laten zien een team op te kunnen bouwen, waarmee wij mee doen om de Nationale prijzen en ook een vaste waarde in de Europese competities kunnen zijn. Het vastleggen van Erik Braal is een eerste stap in het verder ontwikkelen van het huidige team.’’