Coach Erik Braal verlengt contract voor drie jaar

Donar heeft Erik Braal vastgelegd voor de komende drie seizoenen. Donar staat voor basketbal op het hoogste niveau in Nederland en voor structurele deelname aan de Europese basketbalcompetities. Coach Erik Braal leidde Donar in het seizoen 2015-2016 naar het Landskampioenschap. Zijn werkwijze past uitstekend bij de visie en kernwaarden van de club.

Coach Erik Braal

Met het vastleggen van Erik Braal voor de komende drie jaar hoopt Donar de continuïteit te vergroten. Sinds het aanstellen van Braal in 2015 werd Donar Landskampioen, werd de Supercup gewonnen en werd voor het eerst in de historie van de club de tweede ronde van de FIBA Europe Cup gehaald. In het huidige seizoen staat Braal met zijn team in de finale van beker en staat het in de competitie 10 punten voor op de nummer twee.

Bestuurslid technische zaken Martin de Vries: ‘’Erik Braal heeft in de afgelopen anderhalf seizoen laten zien een team op te kunnen bouwen, waarmee wij mee doen om de Nationale prijzen en ook een vaste waarde in de Europese competities kunnen zijn. Het vastleggen van Erik Braal is een eerste stap in het verder ontwikkelen van het huidige team.’’

Warme gevoelens bij Maatschappelijke Topsportdag

Op woensdag 22 februari, was het Alfa-college Sportcentrum het toneel van de eerste Top Sportdag van de zes gezamenlijke Energy Valley Topclubs. Honderdvijftig kinderen namen onder begeleiding van sporters van FC Groningen, Donar, Abiant Lycurgus, Nic./Alfa-college, GIJS Groningen en GHHC Groningen deel aan diverse clinics  in floorball, volleybal, korfbal, basketbal en voetbal. De clinics voor lichamelijk beperkte sporters werden verzorgd door de Stichting BEA.

De opening van de Topsportdag werd verricht door rolstoelrugby’er Jop van der Laan en Max van den Berg – voormalig Commissaris van de Koning en voorzitter van de Stichting FC Groningen in de Maatschappij. Partners van deze dag zijn Fonds Gehandicaptensport, Noordlease, Alfa-college, Huis voor de Sport Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Stichting BEA en de Energy Valley Topclub.topsportdag17

22-02-2017_Topsportdag, Alfa College, kids, united

22-02-2017_Topsportdag, Alfa College, kids, united

22-02-2017_Topsportdag, Alfa College, kids, united

22-02-2017_Topsportdag, Alfa College, kids, united

22-02-2017_Topsportdag, Alfa College, kids, united

22-02-2017_Topsportdag, Alfa College, kids, united

22-02-2017_Topsportdag, Alfa College, kids, united, Max van der Berg, Max van de Berg

22-02-2017_Topsportdag, Alfa College, kids, united, Max van der Berg, Max van de Berg

Ziggo begint met uitzenden hockeyprogramma

Ziggo Sport start een nieuw hockeyprogramma op zondagavond. Daarin worden de samenvattingen getoond van alle Hoofdklasse-duels. Ziggo Sport zendt het drie kwartier durende programma uit vanaf de herstart van de competitie, volgende week zondag 26 februari. De uitzending start om 22.30 uur. De presentatie is in handen van John van Vliet.

ziggo logo

Het programma Hoofdklasse Hockey komt tot stand door een samenwerking tussen HHcv, de samenwerkingskoepel van alle Hoofdklasse-hockeyclubs, de KNHB en Eyecons. Eyecons is een initiatief van sportmarketingbureau House of Sports en media- en content producent Southfields.

Hockey is hiermee, na Eredivisievoetbal, de enige sport in Nederland waarvan alle duels op het hoogste niveau in samenvatting worden uitgezonden. Behalve de samenvattingen blijft Ziggo Sport op de zondag regelmatig wedstrijden uit de Hoofdklasse Dames en Heren live uitzenden. De NOS behoudt de rechten om op zondagmiddag een wedstrijd live of in samenvatting op televisie te brengen.

Attractief platform
Willem van der Marel, bestuurslid namens de HHcv: ‘Als overkoepelend orgaan namens de Hoofdklasse hockeyclubs streven wij naar een betere positionering van de Hoofdklasse hockey om een attractief platform te zijn voor hockeyfans en merken. Tezamen met de KNHB en Eyecons gaan wij als clubs onze collectieve ambities verder vormgeven. Een belangrijke aanjager is mediabereik, dus wij zijn heel content met Ziggo Sport als televisiepartner.’Logo GHHC

Tophockey
Directeur Erik Gerritsen van de KNHB vult aan: ‘Omdat dit programma een aanvulling is op de afspraken die er al zijn met NOS en Ziggo Sport over (live) registratie, kunnen nu nog meer sport- en hockeyfans van tophockey op televisie genieten. Het is uniek dat alle wedstrijden uit de Hoofdklasse hockey op televisie in beeld gaan worden gebracht.’

Donar spelers Stefan Mladenovic, Drago Pasalic & Arvin Slagter organiseren zomerbasketbalkamp

Het STARGO Basketball Campfotoh

Met trots en enthousiasme kondigen wij aan dat er dit jaar in Noord Nederland weer een Basketball Camp georganiseerd gaat worden.

De initiatiefnemers voor dit kamp zijn Donar spelers en internationals Stefan Mladenovic en Arvin Slagter. Samen met Donar speler en voormalig Kroatisch international Drago Pasalic organiseert dit drietal dit zomerkamp wat komende zomer zal gaan plaatsvinden.

32900816616_d002e31d7a_o

Het STARGO Basketball Camp zal plaatsvinden van maandag 24 juli tot en met vrijdag 28 juli onder de rook van basketbalstad Groningen in sportcomplex de Hullen in Roden. Basketballiefhebbers van 10 jaar tot en met 18 jaar zijn van harte welkom. Er is plaats voor maximaal 120 campers dus wees er snel bij en geef je op voor het STARGO Basketball Camp!

Meer informatie zal spoedig volgen via onze nieuwe website: www.stargo-basketball.nl

Wij nodigen u van de pers graag uit voor een persmoment op donderdag 23 februari 2017 om 11.00 uur op het managementbureau van Donar in MartiniPlaza.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arvin Slagter: info@stargo-basketball.nl