200 leerlingen gaven overweldigende energie tijdens kick-off in Groningen

Op het terrein van Eurosonic/Noorderslag aan de Oosterkade in Groningen werd afgelopen vrijdag 15 januari feest gevierd. De evenemententent van SummerLabb liep vol met tweehonderd enthousiaste leerlingen uit de omgeving om officieel te starten aan de Energy Challenges.

Feestelijke opening
De leerlingen werden op enthousiaste wijze ontvangen door presentator Raynoud Ritsma. Na een opzwepende start van Raynoud werden alle introductievideo’s van de scholen getoond op groot scherm. Een feest van herkenning voor de leerlingen en er werd meteen duidelijk hoe actief de scholen nu al zijn op het gebied van duurzaamheid en energie. Alle scholen werden beloond voor hun inzet en kregen de eerste ster uitgereikt.

Speurtocht
Het programma werd vervolgd in de vorm van een speurtocht door de wereld van energie. Dit werd verzorgd door de organisatie van SummerLabb waar een breed scala aan bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden jongeren op een interactieve manier kennis laten maken met innovaties op het gebied van duurzaamheid. Van breien met plastic zakken tot het maken van bio-stikstof tomatensoep, met een virtuele 3D-bril  schommelen in een kerkgebouw, een rondleiding op de Ecolusion en nog veel meer.

Naar huis met een envelop
De vrijdagochtend werd afgesloten door gedeputeerde Nienke Homan van de provincie Groningen, tevens beschermvrouwe van de Energy Challenges in Groningen. Alle scholen kregen van haar een envelop met daarin een geheime boodschap voor de leerlingen. Om de scholen een leuke start te geven, deelde zij namens de provincie radiatorfolie uit. Een duw in de goede richting om het campagneseizoen vol goede moed te beginnen.

kick-off2016

Deel op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin