Moderne sportsponsoring

Donar zet zich samen met ondernemers, Rijksuniversiteit Groningen, Gemeente Groningen en Hanzehogeschool Groningen in voor de groei van startups. Voorbeeld van moderne sportsponsoring.

Donar start met ingang van het nieuwe basketbalseizoen met een nieuw initiatief om ondernemerschap en werkgelegenheid in de regio te stimuleren: Startup Assist Donar.
In StartUp Assist worden startups, gevestigde bedrijven en maatschappelijke organisaties met elkaar verbonden. Doel is om elkaars expertise en netwerk te delen, elkaar te inspireren en van elkaar te leren. Het project is een voorbeeld van moderne sportsponsoring: niet alleen steun zoeken voor de begroting van de eigen club, maar ook andersom steun aan anderen bieden waar dat in je mogelijkheden ligt, onder het motto ‘sport verbindt’.

Het noordelijke bedrijfsleven heeft jong talent nodig om te blijven innoveren. Behoud van innovatieve, succesvolle startups is essentieel voor de economische ontwik¬keling van onze regio. Maar het ontbreekt startups in de beginfase vaak aan een vruchtbaar netwerk, kennis en middelen. Donar kan hierbij ondersteunen door startups in contact te brengen met haar eigen Businessclub. Daarnaast kan Donar de naamsbekendheid van startups vergroten door hen gebruik te laten maken van de exposure die Donar genereert.

In de praktijk weten startups en gevestigde ondernemers elkaar moeilijk te vinden. Ze acteren in verschillende netwerken. Donar wil hierin de verbinding maken en is blij hierbij de Gemeente Groningen, Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool Groningen aan haar zijde te vinden. Deze partners delen Donar’s visie op het maatschappelijk en economisch belang van vernieuwing in het bedrijfsleven en het cruciale belang van sociale, sportieve en commerciële netwerken die startups kunnen doen overleven. Naast Donar, Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen en Gemeente Groningen zijn ook de bedrijven GasTerra, Hanzevast, Univé, Bossers & Cnossen, NNZ, Launch Café en BENK Advocaten als enthousiaste leden toegetreden tot de groep ‘Founding Partners’ van het project StartUp Assist Donar. Samen maken zij het onder andere mogelijk om dit jaar minimaal 25 startups te laten instromen in de businessclub van Donar.

Donar is sinds jaar en dag een begrip in stad en ommeland. De thuiswedstrijden van Donar in MartiniPlaza trekken gemiddeld ruim 3.100 bezoekers en zijn daarmee het grootste indoor sportevent in Nederland. De achterban is met ruim 1.500 seizoenkaarthouders en ruim 175 leden van de Basketball (New) Business Club trouw en groot. De unieke sfeer en de sportieve prestaties genereren veel positieve aandacht in zowel de regionale als de landelijke pers en in de social media.

Deel op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin