Abiant Lycurgus speelt Europees tegen Rivo Rijssen.

Vandaag is de loting verricht voor de Europese bekertoernooien. In de tweede ronde van de Challenge Cup moet Abiant Lycurgus het opnemen tegen Rivo Rijssen. De eerste wedstrijd is op 4, 5 of 6 november in Rijssen. De return twee weken later in Groningen.

Een opmerkelijke loting voor Arjan Taaij en zijn mannen. De CEV heeft Lycurgus en Rivo min of meer bewust gekoppeld om beide clubs in deze fase van het toernooi een verre, lees dure reis naar het buitenland te besparen. Zo werden bijvoorbeeld ook twee Oostenrijkse en twee Cypriotische clubs aan elkaar gekoppeld. De voorzitter van de commissie die over de Europa Cup toernooien gaat, de Nederlandse Riet Ooms hierover: “Vanwege de huidige economische situatie in veel Europese landen, hebben we dit jaar extra aandacht besteed aan het geografische aspect, om de kosten voor de deelnemende teams te drukken. Dat geldt zeker voor de clubs in de Challenge Cup”.

Trainer-coach Arjan Taaij heeft zo zijn bedenkingen tegen de gang van zaken: ”Sportief gezien was het voor ons natuurlijk leuker geweest om een tegenstander uit het buitenland te treffen. Spelers kijken uit naar het spelen van internationale wedstrijden tegen onbekende tegenstanders in een vreemde ambiance. Vanuit de topsport gezien lijkt me dit geen goede ontwikkeling”.

Mocht Abiant Lycurgus zich plaatsen voor de volgende ronde, dan volgt in december een confrontatie tegen het Tsjechische Fatra Zlin of de Russische topploeg Dynamo Moskou. Deze clubs spelen tegen elkaar in de CEV Cup. De verliezer van die wedstrijden schuift door naar de derde ronde van de Challenge Cup.

Deel op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin