De twee kanten van korfbalvereniging Nic./Alfa-college

Op 18 januari jongstleden heeft Jaap Boersma, directeur Nic./Alfa-college, tijdens de nieuwjaarsreceptie van Nic./Alfa-college verteld over de plannen van de korfbalvereniging voor de komende jaren.

Nic./Alfa-college is een korfbalvereniging die twee gezichten wil uitstralen. Aan de ene kant volgt de vereniging de topsportwetten. Aan de andere kant heeft Nic./Alfa-college ook een maatschappelijke kant. Wat betreft de topsportwetten heeft Jaap Boersma ambitieuze doelen.

In 2020 viert Nic./Alfa-college haar 100-jarig bestaan. Daarom wil Jaap Boersma in 2020 met Nic./Alfa-college in Ahoy staan. Deze keuze betekent dat Nic./Alfa-college werkt aan een topsportklimaat waarin ze de jeugd centraal stellen. Zo worden er de komende acht weken 68 schoolclinics gegeven, worden er met het Alfa-college elke dag korfballessen georganiseerd en wordt er gebruik gemaakt van topsportklassen die door het personeel van LOOT-scholen (speciale scholen voor toptalenten) ondersteund worden. Ook worden er talenttrainingen door ervaren trainers georganiseerd en worden er clinics in de omgeving gegeven door de selectiespelers van Nic./Alfa-college.

Daarnaast wordt er aan een topsportklimaat gewerkt waarin de Energy Valley Topclub een prominente plaats krijgt. Samen met de Energy Valley Topclub wordt er gestreefd om ‘Groninger Topsport’ te realiseren. Hierbij probeert men om modellen die FC Barcelona en Bayern München hanteert te realiseren.
Samen met Lycurgus en het Alfca-college wordt er hard gewerkt aan het realiseren van het project ‘alle Groningers op de tribune’. Hierbij wil men zoveel mogelijk Groningens trekken om de wedstrijden van Nic./Alfa-college te bezoeken. Super Saturday op 7 maart is hier een goed voorbeeld van.
Tot slot wordt er wat betreft de sportieve kant hard gewerkt om mensen binnen Nic./Alfa-college de noodzakelijke competenties te leren en is men voortdurend op zoek naar nieuwe financiële mogelijkheden.

Om de maatschappelijke kant te benadrukken wil Nic./Alfa-college een belangrijke rol in de stad spelen. Nic./Alfa-college wil graag haar kennis, kunde en faciliteiten delen met de andere 295 sportvereniginge in Groningen, zodat de sportstad Groningen erop vooruit gaat!

Daarnaast wil Jaap Boersma binnenkort het certificaat ‘veilige vereniging’ halen:  ‘Dit houdt in dat we bewust bezig zijn met het voorkomen en tegengaan van discriminatie, seksuele intimidatie, pesten, positieve bejegening van tegenstanders en arbiters. Door bewust te sturen en te communiceren, het aanstellen van een vertrouwenspersoon en meer hopen we aantrekkelijk te zijn voor potentiële leden en volgers.’

Deel op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin