(ex-)Lycurgianen doen van zich spreken op internationaal topniveau

De naam van Abiant Lycurgus klinkt tegenwoordig steeds vaker door op internationaal topniveau. De recent aangetrokken Jay Blankenau en Jacob Guymer en de voormalige Lycurgiaan T.J. Sanders spelen op dit moment met hun land in de prestigieuze World League, terwijl twee andere ex-Lycurgianen,  Alexander Brouwer en Chritiaan Varenhorst momenteel furore maken op het WK Beachvolleybal in Nederland.


Spelverdeler Jay Blankenau maakte afgelopen weekend zijn debuut in de World League in Buenos Aires tegen Argentinië. Hij was bij Canada mee als vervanger van T.J. Sanders, die in 2013-2014 voor Abiant Lycurgus speelde. Sanders is normaliter de eerste spelverdeler, maar kreeg dit weekend rust. Gedurende beide wedstrijden tegen Argentinië viel Blankenau een paar keer in voor de andere spelverdeler Dustin Schneider. Het mocht niet baten want Canada verloor beide duels en daarmee de koppositie in poule C.

Jacob Guymer speelde met Australië zaterdag en zondag in Sydney voor liefst 5500 toeschouwers tegen Brazilië.  Zijn ploeg verloor met 1-3 en 0-3 van de koploper in poule A. In tegenstelling tot de laatste weken speelde Guymer beide wedstrijden niet volledig mee.
Lycurgus-trainer Gerard Smit volgt de beide aankopen op de voet: ”Voor Jay is het mooi dat hij nu ook ervaring opdoet in de World League. Daar kan hij straks bij ons alleen maar voordeel van hebben, zeker met het oog op de Europa Cupwedstrijden. Jacob Guymer is de laatste tijd basisspeler bij Australië en maakt een sterke indruk. Zowel tegen Brazilië als tegen Italië scoorde hij zeven uit tien, wat gewoon heel goed is. En tegen Italië maakte hij in elke set een killblock, wat zelfs een prestatie is in  de eredivisie”.
Van T.J. Sanders had Smit twee jaar geleden al hoge verwachtingen als het gaat om het Canadese team. “Hij was al heel goed toen hij bij ons speelde en zat toen al dicht tegen de Canadese A-selectie aan. Sinds vorig jaar, toen  de eerste spelverdeler van Canada wegviel, is T.J. eerste keus. En in de World League doet hij het uitstekend. Misschien kan Blankenau via ons hetzelfde traject doorlopen als T.J”.

Smit, die al meer dan 25 jaar trainer-coach is bij Abiant Lycurgus, had voorheen ook Alexander Brouwer en Christiaan Varenhorst onder zijn hoede. “Twee grote talenten” zo bestempeld hij de mannen die na hun Lycurgustijd succesvol zijn als beachvolleyballer. Brouwer werd twee jaar geleden zelfs Wereldkampioen. “Alexander heeft drie jaar bij ons gezeten, begon in het derde team en groeide heel snel door naar het eerste. Een jongen met een prima techniek en hij sprong toen al heel makkelijk. Een veelzijdige speler”. En over Christiaan Varenhorst: ”Die had met zijn lengte (2,12 m.) logischerwijs meer tijd nodig om zich te ontwikkelen. Op zijn achttiende nog wat slungelachtig, maar als je hem nu terugziet valt vooral zijn fysieke kracht op. Hij heeft veel hoogte, een sterk blok en is een echte powerhitter. Mooi dat deze jongens hun carrière zijn begonnen bij Abiant Lycurgus ”. 

Deel op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin