Extra opbrengst zonnepanelen ondanks herfstachtig voorjaar

Wisselvallig, onstuimig en koel. Zo laat het weer in ons land zich dit jaar tot nu toe omschrijven. Toch heeft de zon de eerste vijf maanden van 2015 vaker geschenen dan normaal. Daardoor hebben zonnepanelen 15 procent meer opgebracht dan gemiddeld. Dat levert zonnepaneelbezitters 30 euro* extra voordeel op de energierekening op. Zo blijkt uit een analyse van energiebedrijf Essent op basis van het aantal zonuren en globale instraling, gemeten door het KNMI.

April zonnig
In de eerste vijf maanden van 2015 heeft de zon 786 uur geschenen tegenover 669 uur normaal. Vooral april leverde meer zonuren op, wat leidde tot 18 euro meer opbrengst.
Ook meer dan in 2014
In vergelijking met januari tot en met mei 2014 hebben zonnepanelen 4 procent, oftewel 12 euro meer opgeleverd. In de eerste vijf maanden van dat jaar liet de zon zich 724 uur zien.

Zonnepanelencheck
Huishoudens die willen weten hoeveel zonnepanelen hen kunnen opleveren, kunnen op de website van Essent een gratis zonnepanelencheck voor hun huis doen.

*In haar berekening is Essent uitgegaan van een gemiddelde zonnepaneleninstallatie van 10 zonnepanelen met elk een vermogen van 260 Wattpiek, die samen onder ideale omstandigheden 2.288 kWh zonne-energie per jaar opwekken. Een dergelijke installatie brengt normaal onder ideale omstandigheden de eerste vijf maanden van het jaar circa 198 euro op. Dit is gebaseerd op een stroomprijs van 22 eurocent per kWh, inclusief BTW en energiebelastingen.

Deel op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin