Finalefeest van Energy Challenges Groningen in Infoversum!

Groningen – Maandag 23 juni gaan veertien scholen uit de provincie Groningen het project Energy Challenges 2013/2014 feestelijk afsluiten. Bij dit project hebben meer dan 200 leerlingen van 14 verschillende scholen uit Groningen zeven maanden lang hard gewerkt om hun school en omgeving bewust te maken van energie en energiebesparing. Op het eindevenement zullen alle schoolteams hun prestaties presenteren waarbij er mooie prijzen zijn te winnen voor de leerlingen! De afsluiting van het projectseizoen vindt plaats in het spiksplinternieuwe Infoversum te Groningen, het eerste full-dome 3D theater van Nederland dat op 17 juni officieel is geopend.

Energy Challenges
Met het project Energy Challenges gaan leerlingen de uitdaging aan om op hun school energie te besparen. Het is een spel om enthousiasme te genereren en de kennis over energie en duurzaamheid te vergroten. Dit moet leiden tot het slimmer omgaan met energie op school, het terugdringen van kosten en het bewerkstelligen van meer interesse in relevante vervolgopleidingen. Op de scholen wordt onder meer gemeten hoeveel energie er wordt verbruikt. De onderzoeksresultaten worden door de leerlingen samen met stagiaires van de Hanzehogeschool uit Groningen nader bekeken. Vervolgens bedenken ze slimme oplossingen die een belangrijke energiebesparing kunnen opleveren.

Scholen/leerlingen uit Groningen die belangstelling hebben om mee te doen aan het volgende projectseizoen 2014/2015 kunnen zich aanmelden voor een ‘meet & greet’ op maandag 23 juni in het Infoversum. Projectleider Arjan Lucius beantwoordt dan alle vragen. Aanmelden kan via rjvo.oude.sogtoen@gmail.com.
Meer informatie
Voor meer informatie over Energy Challenges kan contact worden opgenomen met projectleider Arjan Lucius, arjan.lucius@energychallenges, tel. 06-39500701 of communicatiemanager Arjen van Leeuwen singasinga@hotmail.com, tel. 06-22546675.

Deel op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin