Friso Doelman langer bij Nic. dankzij Energy Valley Topclub

Door bemiddeling van Energy Valley Topclub is het verblijf van selectiespeler Friso Doelman bij Nic. verlengd. Afgelopen seizoen kondigde Doelman zijn afscheid aan bij de Groningse korfbalclub, omdat hij zijn korfbalcarrière niet langer kon combineren met de eindfase van zijn studie. Door een stageplaats bij Groningen Seaports, dat lid is van de Energy Valley Topclub (EVTC) kan Doelman langer in Groningen blijven en blijft hij voorlopig beschikbaar voor Nic.

Via het netwerk van EVTC – dat bedrijven uit de energiesector verbindt en de Groninger topsport naar een hoger niveau wil brengen- is het gelukt om een stageplaats te creëren die aansluit op zijn masterstudies Religiewetenschappen en Internationale Betrekkingen/Internationale Organisaties. Eind augustus is Doelman gestart met zijn afstudeeropdracht bij Groningen Seaports in Delfzijl, waar hij onderzoek verricht naar de ontwikkeling van de groene energiesector in het Midden-Oosten. Enige weken eerder sloot Doelman al aan bij de selectie van de nieuwe hoofdtrainer Henk Jan Mulder, die inmiddels aan de veldcompetitie is begonnen.

Bestuurslid Technische Zaken Floor Groefsema is blij met deze ontwikkeling: “Natuurlijk is de terugkeer van Friso sportief gezien zeer positief, want hij is al jaren onderdeel van onze selectie. Maar daarnaast laat het ook goed zien wat voor waarde de bredere samenwerking binnen EVTC kan hebben. We zijn zes sportclubs met allemaal een eigen profiel en structuur. Bij Nic. streven we ernaar onze spelers binnen én buiten de lijnen de randvoorwaarden te bieden om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Voor een club die voor een groot deel uit studenten bestaat is het faciliteren van studie naast sport essentieel om talent langer aan ons te binden. We zijn dan ook blij dat EVTC dit helpt te realiseren.”Friso NB

Deel op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin