Groningen gaat weer naar het Europees Studenten Kampioenschap!

Komende zomer wordt van 19 tot en met 26 juli het Europees Studenten Kampioenschap georganiseerd in het warme Italiaanse Camerino (www.cuscamerino.it/eucv2015). De Nederlandse afvaardiging binnen het volleybal is dit jaar wederom afkomstig uit Groningen, onder de naam Dutch University Volleyball Team. In de zomer van 2014 hebben de dames, studerend aan de RUG en Hanze Hogeschool, een gouden plak behaald op het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap in Tilburg waarmee ze plaatsing voor het Europese toernooi hebben afgedwongen.

Het team is samengesteld door Erwin Sikkema en Mark Afman en bestaat uit de volgende speelsters: spelverdeelsters: Myrne Streunding (New Nexus Apps/ Lycurgus) en Nynke Oud (VC Sneek), de passer-lopers: Anike van Oosterom (Nijhuis Telecom Sudosa- Desto), Denise Baas (VC Sneek), Anniek Siebring (VC Sneek), en Fleur Savelkoel (New Nexus Apps/ Lycurgus), op de diagonaalpositie: Iris Reinders (Nijhuis Telecom Sudosa- Desto) en Anke de Jong (New Nexus Apps/ Lycurgus), op de middenpositie: Monique Volkers (VC Sneek), Jente Wieldraaijer en Annelien Alons (beide New Nexus Apps/ Lycurgus) en als libero: Anita de Ridder (CSE VC Zwolle).
Het hele team is al een aantal maanden enthousiast en druk bezig met de voorbereidingen voor dit toernooi. De gehele organisatie ligt namelijk in de handen van het team zelf en er wordt dan ook hard gewerkt om alles te regelen, van inschrijving tot vervoer en het zoeken van sponsoren. De dames zijn dan ook nog steeds op zoek naar sponsoren die deelname aan het toernooi in het mooie Italië willen steunen. (Interesse? Stuur een mail naar info@dames1lycurgus.nl).
Een deel van de dames hebben afgelopen zomer ook mee gedaan aan het ESK in Rotterdam, waar zij een knappe vierde plaats wisten te bemachtigen. Dit jaar hopen ze er ook weer een succesvolle en vooral mooie week van te maken, met heel misschien dit keer wel een plek op het podium als resultaat!

Kijk voor meer informatie op onze Facebookpagina.

https://www.facebook.com/eugamesvolleyball

Deel op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin