Innovatie en inspriratie bij Noorderpoort Onderwijsconferentie 2015

Op dinsdag 13 oktober vindt de Noorderpoort Onderwijsconferentie plaats in Martiniplaza. Tijdens deze werkconferentie voor medewerkers van Noorderpoort gaat het om het delen van kennis en ervaringen rondom herontwerp mbo.

Nieuwe kwalificatiestructuur
De Noorderpoort Onderwijsconferentie 2015 staat in het teken van de nieuwe kwalificatiestructuur, van keuzedelen, van intensivering en van professionalisering. De keynote speakers die de dag op inspirerende wijze openen zijn niemand minder dan Jan Rotmans, hoogleraar Transitiekunde en Systeeminnovatie aan de Erasmus Universiteit en Jan van Zijl, voorzitter van de MBO-raad.

Zij geven tijdens de Onderwijsconferentie hun eigen visie op de maatschappelijke omwentelingen en op ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, in de samenleving en in het onderwijs.

Innovatie en vernieuwing
De rest van de dag staat in het teken van het delen van kennis en ervaringen tijdens een zeer breed scala aan workshops en inspiratiesessies. Innovatie en vernieuwing lopen als een rode draad door de gehele dag in Martiniplaza.

Noorderpoort volgt technologische ontwikkelingen op de voet en probeert waar nodig deze kennis te integreren binnen het onderwijs. Tijdens de Noorderpoort Onderwijsconferentie wordt een opvallend aantal innovatieve en technologische hoogstandjes ingezet. Zo rijden er Double Robotics, een soort automatische segways met een iPad, rond die het gesprek met de bezoeker aangaan en wordt real time de sfeer in beeld gebracht dankzij onze stemmingscomputers waarop bezoekers hun mening kunnen geven.

Kennis en kunde binnen Noorderpoort zelf

Het merendeel van de workshops wordt door medewerkers van Noorderpoort zelf georganiseerd. Het mooie gevolg hiervan is dat er veel keuzevrijheid is in een breed assortiment van zo’n 75 workshops.  Maar ook van buitenaf is kennis naar de conferentie gehaald. Tijdens inspiratiesessies die voorgezeten worden door belangrijke namen uit de onderwijswereld, zoals Marinka Kuijpers, lector ‘Pedagogiek van de beroepsvorming’ aan De Haagse Hogeschool en Ronald Hünneman, filosoof en docent bij de studie Kunst, Cultuur en Media aan de Rijksuniversiteit Groningen, wordt dieper ingegaan op allerlei facetten van het onderwijs en de herziening van de kwalificatiedossiers.

Omdat Noorderpoort vindt dat de tijd van programmaboekjes en pakketjes met pennen en notitieblokjes voorbij is, heeft Noorderpoort speciaal voor deze conferentie een app laten bouwen door de creatievelingen van Wild Sea. Alle informatie, zoals een profiel van de sprekers en het volledige programma is nu allemaal gebundeld in de app van Events Noorderpoort.

Na de Onderwijsconferentie biedt de website een platform voor alle evenementen die de komende tijd door, of in samenwerking met, Noorderpoort worden georganiseerd. Deze Events Noorderpoort app is beschikbaar voor alle besturingssystemen: Apple, Windows en Android.

 

Deel op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin