Kuijpers en ULC combineren hun museum- en laboratoriumexpertise voor nieuwbouw Biodiversity Naturalis te Leiden

Kuijpers en ULC bouwen en vernieuwen samen als installatiecombinatie de complete gebouwinstallaties van Naturalis Biodiversity Center in Leiden. Het is onderdeel van een grootscheepse nieuwbouw- en renovatie-operatie die Naturalis tot eind 2018 ondergaat. Daarbij laat Naturalis een gloednieuw museumgebouw realiseren en renoveert ze haar bestaande gebouw. Het nieuwe gebouw huisvest straks het museum, alle laboratoria- en onderzoeksfaciliteiten, de kantoren en de volledige natuurhistorische collectie onder één dak.

Naturalis Biodiversity Center is de thuisbasis van ruim 42 miljoen waardevolle natuurhistorische objecten. Onder de dieren, planten, stenen en fossielen bevindt zich onder meer het bekende, 66 miljoen jaar oude skelet van ‘Trix’. Deze Tyrannosaurus rex werd in 2013 door onderzoekers van Naturalis opgegraven en krijgt straks een ereplaats in één van de negen nieuwe tentoonstellingszalen. Trix en alle andere, unieke objecten vragen stuk voor stuk om een stabiele trillingsarme omgeving.

Klimaat, ventilatie, beveiliging

Kuijpers en ULC werken momenteel alle installaties uit die daarvoor moeten zorgen, van de klimaaten ventilatiesystemen tot de beveiligingsinstallatie. Daarnaast voorzien ze het Naturalis-complex van een eigen warmte-koudeopslag, omdat ook duurzaamheid een groot stempel op het bouwproject drukt.

Combinatie van specialisaties

Dat een laboratoriumomgeving strenge eisen stelt, weten Kuijpers en ULC als geen ander. Eerder al bundelden ze hun krachten bij de nieuwbouw van de faculteit Technische Natuurwetenschappen van de TU Delft. Dat gebouw voldoet inmiddels aan de allerhoogste eisen op het gebied van trillingen, temperatuurstabiliteit en ventilatie. Verder zijn Kuijpers en ULC al vele jaren gespecialiseerd in technische dienstverlening aan musea in heel Nederland. In Naturalis komen beide specialisaties samen.

Nauwe samenwerking

De uitvoering van de installatiewerkzaamheden gaat rond de zomer van 2017 van start. De gehele bouw duurt naar verwachting tot eind 2018. Kuijpers en ULC werken in deze periode nauw samen met TBI-onderneming J.P. van Eesteren, dat als bouwbedrijf verantwoordelijk is voor de renovatie en nieuwbouw. Het ontwerp van het nieuwe gebouw is van Neutelings Riedijk Architecten. Voor het installatie-ontwerp heeft Huisman en Van Muijen zorggedragen.

Over Kuijpers

Kuijpers is een professionele technisch dienstverlener met ruim 1000 medewerkers en een omzet van 171 miljoen euro. We ontwerpen, bouwen én onderhouden technische installaties in gebouwen en industrie en dragen daarmee bij aan een gezonde werk- en leefomgeving. Onze ambitie is om alleen nog energieneutrale en gezonde installaties te realiseren. Met een compleet concept en verschillende specialismen in huis, kunnen we onze klanten goed bedienen. Vanaf het begin van het proces tot het einde. En ook daarna nog. Onze echte mensen werken aan echte oplossingen: de wensen en mogelijkheden van onze klanten zijn hiervoor het uitgangspunt. Kuijpers is een familiebedrijf, actief sinds 1921. Maatschappelijke betrokkenheid en persoonlijke relaties met onze klanten en medewerkers zijn voor ons erg belangrijk. Samen ontwikkelen we ons. Om zo het beste in elkaar naar boven te halen. Met een betrokkenheid die leidt tot resultaat!

Over ULC

ULC heeft als allround installatiebedrijf alle installatiedisciplines en specialisaties onder één dak. Met betrokken medewerkers, inzet van hoogwaardige kennis en ervaring wil ULC een bijdrage leveren aan een duurzaam resultaat voor haar klanten. Klanten kunnen rekenen op persoonlijke dienstverlening, waarbij wij garant staan voor het vakkundige ontwerp en innovatieve oplossingen, de realisatie en het beheer van de technische installaties. Jarenlange samenwerking met alle betrokken partners ten dienste van de klant genereert voor ULC de continuïteit sinds 1923. ULC is vanaf die tijd één familiebedrijf met trouwe klanten en trouwe medewerkers.

Deel op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin