Landelijke Girlsday bij Noorderpoort

Noorderpoort Laboratorium- & Procestechniek doet op donderdag 13 april mee aan de landelijke Girlsday. Tijdens de Girlsday openen de mbo-opleidingen Procestechniek van Noorderpoort en tal van andere bèta/technische en ICT-bedrijven, (onderzoeks-)organisaties en science centers hun deuren voor meisjes tussen de 10 en 15 jaar oud.

Het doel is dat meiden al op jonge leeftijd kennismaken met bèta, techniek en ICT, zodat ze inzien dat ook daar een hele wereld voor hen open ligt.

Techniek en ICT is ook interessant voor meiden
De Girlsday vindt plaats bij de locatie van Noorderpoort Technologie & ICT aan de Muntinglaan 3 in Groningen. Tijdens de Girlsday ervaren de deelnemers zelf wat de wereld van procestechniek inhoudt. Jonge meiden kunnen tijdens de Girlsday deelnemen aan verschillende activiteiten die inzicht geven in wat techniek en ICT zo interessant maken.

Studentes van Noorderpoort, uit het eerste en tweede jaar van de opleiding Operator C, helpen de jonge meiden bij het doen van proeven en het werken met technische snufjes. De studentes vertellen waarom zij voor een opleiding in de procestechniek gekozen hebben en wat zij zo interessant en leuk vinden aan natuurkunde.

Vrouwelijk talent gaat verloren
Veel vrouwelijk bèta-/technisch en ICT-talent gaat verloren. Dit gebeurt vaak omdat meisjes onbekend zijn met bèta-, technische en ICT-beroepen. Doordat meisjes geen vrouwen kennen die in deze sectoren werken, hebben ze hier geen goed beeld van. Daar wil VHTO, de initiatiefnemer van deze speciale meidendag, graag verandering in brengen.

VHTO is het expertisebureau in Nederland op het gebied van meisjes/vrouwen en bètawetenschap, techniek en ICT. VHTO organiseert sinds 2010 jaarlijks de landelijke Girlsday. Eén van de doelen is om meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en ICT in Nederland te krijgen.

Deel op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin