Ook Rutger Zoodsma verlengt contract bij Abiant Lycurgus

Rutger Zoodsma speelt ook komend seizoen bij Abiant Lycurgus. De talentvolle middenspeler tekent voor een jaar bij.

Zoodsma debuteerde afgelopen seizoen op het hoogste niveau bij Abiant Lycurgus. Daarin heeft hij zich ontwikkeld tot een van de beste middenblokkeerders van de eredivisie. Maar Zoodsma wil meer: ”Ik wil de beste worden”. En met die ambitie begint de zoon van voormalig top-international Ronald Zoodsma ook aan het nieuwe seizoen: ”Met de komst van de nieuwelingen krijgen we weer een sterke selectie en ziet het er gewoon goed uit. Dan gaan we weer meedoen om de prijzen. Dat is ook precies wat ik wil. En we spelen Europees Volleybal en dat is ook belangrijk voor mijn ontwikkeling”.

Trainer-coach Arjan Taaij denkt dat met het vastleggen van Zoodsma een belangrijke stap is gezet in het formeren van een sterk midden: “Hij behoort tot de meest talentvolle middenspelers van Nederland. Hij heeft zich afgelopen seizoen goed ontwikkeld en kan komend jaar erg belangrijk worden voor ons. Hoever hij in de toekomst kan komen is moeilijk te zeggen. Dat hangt af van meerdere factoren en hoe hij daarmee omgaat. Om de top te halen moet hij zich natuurlijk nog verder ontwikkelen. Maar hij is nog jong”.

Op zijn debuutseizoen in de eredivisie kijkt Zoodsma tevreden terug: “Ik heb alles gespeeld en veel geleerd. Voordat ik bij Abiant Lycurgus kwam speelde ik voor het talentteam. Daar waren we vooral bezig met techniek. Maar bij Lycurgus heb ik veel meer geleerd over het spel zelf, hoe je moet spelen tegen bepaalde tegenstanders, hoe je het spel moet lezen, tactische dingen en zo. Wat dat betreft heb ik het getroffen met trainers als Arjan Taaij en Gerard Smit. Hun aanwezigheid is een van de redenen om bij te tekenen”.

Deel op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin