Sessie met installateurs positief ontvangen

In september heeft de 1e bijeenkomst met installateurs, werkzaam in Enexisgebied, plaatsgevonden. Op initiatief van Enexis is deze bijeenkomst georganiseerd met als belangrijkste aanleiding de spanningsproblemen in Groningen. Deze bijeenkomst is een 1e  aanzet naar een beter samenwerking met installateurs om zo spanningsklachten te voorkomen.

Toename belasting van ons net
Steeds meer consumenten in Nederland schaffen zonnepanelen (PV-installaties) aan. Zo zien wij bijvoorbeeld in het aardbevingsgebied in de Provincie Groningen het aantal PV-installaties toenemen door de Regeling Waardevermindering. Door deze toename ontstaat er een zwaardere belasting van het elektriciteitsnet. De aanwezigheid van zonnepanelen zorgt voor hogere spanningen in het openbare net. Gevolg? Steeds meer meldingen van zogenaamde piekspanningen en installaties van klanten die hierdoor uitvallen.

Bijeenkomst
Installateurs kunnen ons helpen om dergelijke spanningsklachten te voorkomen. Reden voor Enexis om in gesprek met hen te gaan. Afgelopen zondag 20 september organiseerden wij daarom een bijeenkomst in de lounge van Energy Valley in de Euroborg in Groningen.
De opkomst was groot: 54 deelnemers die werkzaam zijn in de installatiebranche. Naast hen ook een aantal Enexis-collega’s (van afdelingen Enexis Duurzaam, Assetmanagement en Infra Services).

Tijdens deze sessie zijn verschillende onderwerpen en sprekers aan bod gekomen:

  • De toekomst van PV in de wereldwijde energiemarkt – door Wim Sinke.
  • Technische achtergronden van ons elektriciteitsnet, in relatie tot PV-installaties – door Jan Flonk.
  • Aandachtspunten bij de plaatsing van PV-installaties, vanuit blikveld installateurs – door Henk Jansen (installateur).

De reacties van de aanwezigen waren zeer positief. Er is dan ook besloten om dit soort bijeenkomsten met installateurs vaker te organiseren.

Als afsluiting is in het stadion gezamenlijk gekeken naar de voetbalwedstrijd FC-Groningen – AZ,  deze werd gewonnen door FC-Groningen met 2-0.

Bijeenkomst September

 

 

Deel op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin