Succesvolle bijeenkomst Energy Valley Topclub

Voorafgaand aan de voetbaltopper FC Groningen tegen Ajax op zondag 31 augustus jl. organiseerde Essent in de skybox van de Energy Valley Topclub in de Euroborg een kennissessie voor de leden.

Binnen de Energy Valley Topclub hebben Essent/RWE, BAM, GasTerra, Gasunie, Groningen Seaports en Imtech hun krachten gebundeld als groenpartner van FC Groningen (voetbal), GasTerra Flames (basketbal), Abiant/Lycurgus (volleybal) en Nic./Alfa-college (korfbal). Naast vertegenwoordigers van deze bedrijven waren ook gasten uit de politiek, het regionale bedrijfsleven en enkele natuur- en milieu organisaties aanwezig.

Kennissessie over biomassa en wind
Voor de groep van zo’n 50 gasten opende Peter-Paul Schouwenberg, manager biobased economy bij Essent, de sessie met een toelichting op het Energieakkoord van de SER. Aansluitend presenteerde Kees Kwant van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland de internationale kansen voor biomassa. In het 2e deel van de kennissessie presenteerden twee Essent/RWE collega’s hun visie op ‘wind’ en de zakelijke markt. Hein Akerboom van RWE Innogy lichtte de stand van zaken rond windparken in Noord Nederland toe, waarbij hij een aardige discussie wist uit te lokken over de plannen voor een windpark aan de N33. Rudmer Haringsma, sales manager B2B bij Essent, gaf inzicht in de product portfolio van Essent zakelijk, waarbij vooral de voorbeelden van raamisolatie op veel interesse konden rekenen.

FC Groningen-Ajax 2-0
Na afronding van de sessie kwam zakelijk directeur Robbert Klaver van FC Groningen de opstelling van Ajax en de thuisclub toelichten en wonnen de Groningers tot groot enthousiasme van de aanwezigen met 2 – 0 van de Amsterdammers. Dat vormde het feestelijk slot van een inhoudelijk sterke middag, waarin Essen/RWE zijn gasten binnen een uur bijpraatte over actuele energie onderwerpen.

Deel op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin