Topcoaches delen kennis en kunde middels ‘de Opvolgers’

Woensdag 27 februari, bij het symposium ‘De Opvolgers’, kregen zo’n 120 belangstellenden workshops over coachen in de topsport van tien verschillende topcoaches uit de Groningse sportwereld, om de volgende generatie coaches te inspireren.

Het symposium vond plaats in het Willem Alexander Sportcentrum en werd georganiseerd door Energy Valley Topclub en het Sport Science Institute Groningen. Wat onderling tussen enkele coaches begon als een spontaan idee en de behoefte om kennis en kunde met elkaar te delen, groeide uit tot het symposium zoals die afgelopen 20 februari plaatsvond. In twee workshoprondes werden de deelnemers meegenomen in de wereld van coachen aan de top.

Het symposium werd plenair geopend met alle aanwezige topcoaches: Erik Braal en Meindert van Veen van Donar, Hein Gerd Triemstra, Byron Bakker, Alfons Arts, Bote Talsma en Danny Buijs van FC Groningen, Marc Materek van GHHC, Kees Vlietstra van Nic. en Arjan Taaij van Lycurgus.
Onder leiding van Richard van Elsacker, hoofd Communicatie bij FC Groningen, werden de coaches bevraagd vanuit de zaal. Onder andere de vragen waarom zij zo goed zijn in hun vak en hoe ze zichzelf blijven coachen kwamen aan bod. Na de vragenronde was het tijd voor de deelnemers om zich te verdelen over de verschillende workshops.

De dag werd afgesloten met een boodschap van Kees Vlietstra op de ‘Nico Dijkshoorn’ manier. Na het programma ging het sparren nog gewoon door in de derde helft onder het genot van een hapje en drankje. De organisatie kijkt terug op een geslaagde dag, die wellicht volgend jaar een vervolg zal krijgen.

Deel op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin