Voorzitter MBO Raad bezoekt Noorderpoort Energy & Maritime

Noorderpoort Energy & Maritime verwelkomt op woensdag 20 september Ton Heerts, voorzitter van de MBO Raad. Het bezoek aan de Noorderpoortschool in Delfzijl maakt onderdeel uit van de mbo-tour die Ton Heerts gepland heeft voor 2017 en 2018.

Noorderpoort, windturbines, MyTec en Stichting AOT Noord
Tijdens het werkbezoek neemt Noorderpoort Energy & Maritime Ton Heerts mee in de economische ontwikkelingen van de regio, waar de school actief op inspeelt. Zo wordt er onder andere informatie gedeeld met de voorman van de MBO Raad over de unieke opleiding waarbij studenten opgeleid worden tot windturbinetechnici. Daarnaast kijkt Ton Heerts mee over de schouder van de studenten en gaat hij met hen in gesprek over hun opleiding en over hun plannen voor de toekomst.

Stichting AOT Noord komt tijdens het bezoek van de voorzitter van de MBO Raad ook aan bod. In dit samenwerkingsverband tussen bedrijven uit de regio en Noorderpoort Energy & Maritime wordt het onderwijs vormgegeven in de opleiding MyTec. Studenten volgen hierbij hun opleiding bij Noorderpoort en Stichting AOT Noord zorgt ervoor dat de studenten gelijk vanaf het eerste jaar actief kennismaken met de praktijk.

Werkbezoeken aan mbo in heel Nederland
Het bezoek maakt onderdeel uit van een reeks werkbezoeken van Ton Heerts aan diverse scholen in het gehele land op het gebied van mobiliteit, transport, logistiek en maritiem. Centraal staat de aansluiting tussen het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven.

Deel op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin