Water en Zand winnen in Assen!

Vrijdag 6 februari werd de finale van de ‘HIT Challenge’ gehouden, georganiseerd door het Sensortechnologie programma van het Hanze Instituut voor Engineering en Entrance.

Vijf teams van middelbare scholen uit de regio streden in Assen om met het beste ontwerp voor een speeltuin van de toekomst te komen: een speeltuin waarbij kinderen bewust gemaakt worden van de energie die ze zelf kunnen opwekken. De ideeën varieerden van een kabelbaan en een draaimolen, tot stromend water en het spelen met zand.

De ontwerpen en maquettes zagen er fantastisch uit en de jury had een lastige klus om hieruit de beste te kiezen. Maar uiteindelijk konden twee winnaars bekend gemaakt worden. Het beste ontwerp kwam van team “Dynamic playground”  van “Het Hogeland College” in Warffum. Team “The big vife” van het CS Vincent van Gogh in Assen overtuigde de jury met hun water en zand speeltuin en daarmee werd hun ontwerp werd tot meest innovatief idee benoemd. Dit team werd uitgenodigd om naar  EnTranCe te komen om hun idee daar nogmaals te presenteren – wellicht dat dit ontwerp ook daadwerkelijk gebouwd gaat worden in het nieuwe gebouw van EnTranCe.

Energy Valley Topclub beloonde alle winnaars met kaartjes voor de basketbalwedstrijd van aanstaande zaterdag in het Martiniplaza (Groningen): Donar tegen Shoeters Den Bosch.

HIT Challenge

Deel op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin