Energy Valley Topclub Partners

Samen duurzaam aan de TOP!

RWE, Gasunie en Groningen Seaports hun krachten gebundeld als groenpartner van twee noordelijke topsportclubs:

  • Donar (basketbal) en
  • FC Groningen (voetbal).

Energy Valley Topclub organiseert rondom de sportwedstrijden van beide topsportclubs en ook daarnaast allerlei activiteiten om energie-innovaties onder de aandacht te brengen van partners, leden en supporters.

Groenpartners

RWE:

RWE Generation SE, Essen, vertegenwoordigt de conventionele energieopwekking van het RWE concern. Het bedrijf verenigt onder zijn dak de expertise van bijna 16.000 medewerkers in Duitsland, Nederland, Groot Brittannië, Hongarije en Turkije. RWE heeft energiecentrales in bedrijf met een gezamenlijk vermogen van meer dan 40 gigawatt. De RWE-centrales dragen met hun zekere en flexibele bedrijfsvoering ertoe bij dat de leveringszekerheid in het Europese energienet met een sterk stijgende toename van duurzame energie, gegarandeerd blijft. RWE Generation NL is onderdeel van RWE Generation SE,  met centrales in Eemshaven, Geertruidenberg, Moerdijk, Geleen, Maasbracht en Zwijndrecht (België). De komende jaren zetten wij sterk in op het vergroenen van onze kolengestookte centrales in Eemshaven en Geertruidenberg door steenkool te vervangen door duurzame biomassa. Zo dragen wij bij aan de energietransitie in Nederland.

Gasunie:

Gasunie is een Europees gasinfrastructuurbedrijf. Zij verzorgt het transport van aardgas en groen gas in Nederland en Noord-Duitsland. De activiteiten van Gasunie zijn erop gericht de markt te faciliteren. Zowel de industriële markt als de huishoudelijke. Gasunie volgt daarbij nauwgezet de ontwikkelingen in en de wensen van de markt. Met als doel haar klanten een zo hoog mogelijk niveau van dienstverlening te bieden.

Groningen Seaports:

Groningen Seaports ontwikkelt de industrie die rondom de havens van Delfzijl en de Eemshaven is gevestigd en draagt zorg voor een veilige en vlotte doorvaart van schepen in de havens en op de waterwegen.

 De maatschappelijke partners

natuurenmilieu noorderpoort hanze provincie_groningen energy valley gemeente_groningen MKBnoord rug ALFA VNONCW

Deel op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin