CleanCampagne: het middel om uw bedrijfsrendement te verhogen

Geld en energie besparen in het MKB

In het continue streven naar een beter bedrijfsresultaat, zetten steeds meer ondernemers in op een duurzame bedrijfsvoering. Verlagen van energieverbruik en -kosten is vaak de eerste maatregel waarop wordt ingezet. Dikwijls blijft het echter bij een kleine besparing op de inkoop van gas en elektra door te wisselen van energieleverancier. Hier liggen echter nog veel meer mogelijkheden.

De CleanCampagne kan een uitstekende rol vervullen bij de realisering van een duurzame bedrijfsvoering. Allereerst brengt de CleanCampagne de energiehuishouding van uw bedrijf in beeld. Vervolgens worden maatregelen voor uw bedrijf aangedragen, waarmee u daadwerkelijk uw energielasten omlaag kunt brengen.

Deel op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

CleanCampagne voor amateurverenigingen

Geld overhouden door energiebesparing

Meer geld voor jeugd, minder kosten aan energie, welke vereniging wil dit niet? Door middel van energiebesparing kan uw vereniging geld besparen. De CleanCampagne helpt u hierbij. Wanneer u deelneemt aan de CleanCampagne, wordt uw vereniging onder de loep genomen. Dit wordt gedaan door middel van een scan. De scan verschilt niet ten opzichte van de scan voor een MKB bedrijf, alle stappen zullen op dezelfde manier worden doorlopen. Na afloop van de scan krijgt u advies over de te nemen maatregelen en financiering hiervan.

Informatie

De eerste stappen naar een duurzame bedrijfsvoering

Met de CleanCampagne kunt u eerste stappen maken naar een duurzame bedrijfsvoering. Allereerst brengt de CleanCampagne de energiehuishouding van uw bedrijf in beeld. Vervolgens worden er maatregelen voor uw bedrijf aangedragen, waarmee u daadwerkelijk uw energielasten omlaag kunt brengen.

Energiezorg op maat

De CleanCampagne beschikt over een scan die het besparingspotentieel van uw bedrijf inzichtelijk maakt. Tijdens zo’n onderzoek worden onder andere de volgende zaken meegenomen:

  • Energienota
  • Bewustwording van het energiegebruik
  • Bouwkundige eigenschappen
  • Verwarm-/koelinstallatie
  • Ventilatie Verlichting en apparatuur
  • Veiligheid
  • Duurzame energieopwekking
  • Duurzame mobiliteit

Tevens krijgt u toegang tot de milieubarometer. De milieubarometer is een online meetinstrument, die in één oogopslag laat zien welke milieuaspecten het meest bijdragen aan de totale milieuprestatie van het bedrijf. De resultaten van de scan zijn in veel gevallen te gebruiken om te bepalen of uw bedrijf voldoet aan de energiezorgplicht in het kader van de Wet Milieubeheer.

De scan, inclusief milieubarometer, wordt afgenomen door een ‘CleanCoach’: een adviseur van een bedrijf met gedegen expertise. Uit een geselecteerde groep van CleanCoaches kunt u zelf uw expert kiezen.

Ondersteuningsmogelijkheden voor klein- en middengebruikers van energie

Vanuit de CleanCampagne kunnen klein- en middengebruikers een subsidiebijdrage van € 400 ontvangen voor het laten afnemen van een scan. Afhankelijk van de grootte van uw bedrijf betaalt u slechts € 200 (kleingebruikers) of € 400 (middengebruikers) voor de scan.

Ondersteuningsmogelijkheden voor grootgebruikers

Ook grootgebruikers kunnen in aanmerking komen voor een scan. Vooraf wordt bepaald of de beschikbare scan geschikt is om uw bedrijf door te lichten. Voor grootverbruikers is echter geen subsidiebijdrage vanuit de CleanCampagne mogelijk.

Exposure via Energy Valley Topclub

De CleanCampagne valt onder het projectenprogramma van Energy Valley Topclub. Tijdens sport- en bedrijfsevenementen waarbij Energy Valley Topclub betrokken is, krijgt u de mogelijkheid uw bedrijf bekend te maken bij een breed publiek.

Het idee is simpel: ondernemers die hun bedrijf verduurzamen, krijgen daarvoor exposure terug. De bedrijfsnaam op de shirts van de spelers, of een interview in de clubbladen. Hoe meer u bespaart, hoe meer aandacht uw bedrijf krijgt. Dat is dus dubbel winst: u bespaart kosten en u genereert extra publiciteit.

Lees ook de algemene voorwaarden.

logo__evtc  gemeente_groningen natuurenmilieu provincie_groningen logo__smg

Clean Coaches

Dit zijn de bedrijven die door de CleanCampagne geselecteerd zijn om uw bedrijf te scannen. Zodra u zich aanmeld voor de CleanCampagne kunt u zelf aangeven naar welke CleanCoach uw voorkeur uitgaat.

bam logo___bmd logo__duvast logo___ecocert logo___keurplus logo__invent logo___imtech

Deelnemende bedrijven

seaports logo__tsc logo__telecom logo__kuurman logo__kuil logo__invent logo__hoitsema logo__hepro logo__hamersma logo__grijsassu logo__energiewacht logo__dijkstra logo__century logo__bloem logo__bikkelgroep logo___glas logo___fivellingo 23 VV Zeester 22 Fruitteelt Oudebosch 21 Zorgbelang Groningen 20 MJD 19 Leger des Heils Noord 18 Het Poortje 17 Elker 16 Jeugdbescherming Noord 15 FC Assen 14 Asser Boys 13 Variass 12 VV Annen 11 VV LTC 10 VV LEO 09 VV Gomos 08 Nijhuis Bouw 07 Groninger Huis 06 Alfa Accountants 05 Kloosterburen 04 Achilles 1894 03 ACV 02 HHCombi 01 Datema

Meer informatie?

Bijeenkomsten

CleanCampagne organiseert regelmatig bijeenkomsten, houd daarom onze agenda in de gaten.

Direct contact

Voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met:

Janneke Wolkorte

Telefoonnummer: 050 3130800
E-mailadres: cleancampagne@evtc.nl

Bezoekadres

Als u een afspraak wilt maken, kan dat ook, neem dan contact met ons op.

CleanCampagne
Zuiderpark 16
9724 AG Groningen
Telefoonnummer: 050 3130800