EnTranCe

Als gevolg van het klimaat- en milieuvraagstuk ontstaat er wereldwijd een sterke behoefte aan meer innovatie op het gebied van energieproductie, -distributie en -transport. Noord-Nederland is hierop ingespeeld door het EnTranCe in te richten.

EnTranCe, het Energy Transition Center, is de hotspot voor toegepaste wetenschap voor ondernemers en innovaties. Mensen en bedrijven met goede ideeën over de toekomst van onze energie vinden hier de ruimte, de mogelijkheden, de technieken en het best mogelijke netwerk vinden om hun plannen te vertalen naar producten en diensten waar de markt behoefte aan heeft. Het Energy Transition Centre (EnTranCe) wordt ook wel gezien als de ‘proeftuin’ voor toegepast onderzoek.

De focus van EnTranCe is gericht op de transitie naar een betrouwbare, duurzame en betaalbare energie toekomst. Het Energy Transition Centre is ondergebracht op het Zernike-terrein van de Rijksuniversiteit Groningen. EnTranCe is de plek waar innovatie, productontwikkeling, opleiding en ondernemerschap op het gebied van energie samenkomen.

Het Energy Transition Centre is een initiatief van:

  • BAM
  • GasTerra
  • Gasunie
  • Hanzehogeschool Groningen

EnTranCe proeftuin bouwt voort op onderzoek dat plaatsvindt binnen RenQi, waarin KEMA, TNO en de RUG samenwerken.

EnergyBarn

In opdracht van EnTranCe wordt met Energy Barn een locatie ontwikkeld waar burgers en kleinere bedrijven in contact kunnen komen met energietransitie. Het wordt een publiekspunt waar ontwikkelingen uit de laboratoria worden getoond en de energietranisitie zichtbaar wordt gemaakt. De Energy Barn wordt gebouwd in de vorm van een landbouwschuur, gemaakt van lokale producten.

Energy Barn is een samenwerking tussen onderwijs, overheid en bedrijfsleven en moet in 2015 gereed zijn.

Zie de website van Energy Barn voor meer informatie: http://en-tran-ce.org/our-projects/energybarn/

Deel op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin